AK Parti Kayseri zaferi coşkuyla kutladı
Bu uygulamaya dikkat! Akıllı telefonunuzda varsa silin!
30.05.2023 - Salı 07:55
Google Play Store uygulama mağazasında yer alan 'iRecorder Screen Recorder' adlı uygulamanın, kullanıcılarını 1 yıl boyunca gözetlediği ortaya çıktı.
İSTANBUL (İGFA) - Eylül 2021'de yayınlanan Android telefonlar için ekran kaydedici görevi gören 'iRecorder Screen Recorder' adlı uygulamanın, aldığı güncellemeler sonucunda 'kötü niyetli' bir uygulamaya dönüştüğü ve kullanıcılarının seslerini kaydederek depoladığı fark edildi.
15 DAKİKADA BİR VERİ AKTARIMI
ArsTechnica'nın haberine göre başta zararsız görünen uygulama, ağustos ayında gelen güncellemeyle birlikte her 15 dakikada bir, birer dakikalık ses kaydetmeye ve bu kayıtları uygulama geliştiricisinin sunucusuna göndermeye başladı.
Uygulamanın geldiği 'kötü niyetli' son hali, 'ESET' adlı antivirüs firmasının araştırmacısı Lukas Stefanko ortaya çıkardı.
Stefanko'ya göre uygulama, mağazadan kaldırılmadan önce 50 bin indirilmeye ulaşmıştı.
Araştırmalarını blogunda yayınlayan Stefanko ayrıca okuyucularını 'sonradan amaç değiştiren uygulamalara' karşı da uyardı.
Ticari Belgelerde Tahrifat ve Mürekkep Analizi Yöntemleri
Furky Sheeks Yeni Albümü Overload’un Video Klip Fragmanını Yayınladı
Fullfilmizlebox ile Online Film İzleme Deneyimini Yeniden Keşfet
“Şehit Aileleri Bu Milletin Emanetidir” – İbrahim Murat Gündüz’den Karate Federasyonu’na Anlamlı Tebrik
Furky Sheeks'in Yeni Albümü "Overload" ve Animasyon Klibi Fragmanı Yayın Takvimi Açıklandı
Casimon CEO’su Açıkladı: Markamızın İsmi Neden Benzersiz ve Karıştırılmamalı?