Manisa Selendi’de Ramazan’ın bereketi paylaşıldı
Turunçgiller tarım ürünlerinin zirvesinde
17.03.2025 - Pazartesi 11:59
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 29,89, aylık ise yüzde 2,70 artış kaydetti. Yıllık değişimde Tarım ÜFE'de en çok değişim turunçgillerde olurken, aylık değişimin lideri de tropikal ve subtropikal meyveler oldu.
ANKARA (İGFA) - TÜİK, Şubat ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı.
Tarım-ÜFE'de (2020=100), 2025 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,70 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,52 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29,89 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 42,60 artış gerçekleşti.
Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 2,49 artış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 6,80 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 5,20 artış gerçekleşirken, ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 0,61 artış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 1,79 azalış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 5,93 artış gerçekleşti.

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 166,37 artış ile turunçgiller, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 13,95 artış ile tropikal ve subtropikal meyveler oldu.
Ticari Belgelerde Tahrifat ve Mürekkep Analizi Yöntemleri
Furky Sheeks Yeni Albümü Overload’un Video Klip Fragmanını Yayınladı
Fullfilmizlebox ile Online Film İzleme Deneyimini Yeniden Keşfet
“Şehit Aileleri Bu Milletin Emanetidir” – İbrahim Murat Gündüz’den Karate Federasyonu’na Anlamlı Tebrik
Furky Sheeks'in Yeni Albümü "Overload" ve Animasyon Klibi Fragmanı Yayın Takvimi Açıklandı
Casimon CEO’su Açıkladı: Markamızın İsmi Neden Benzersiz ve Karıştırılmamalı?