Kan damarları içerisinde hareket eden aktif kanı gösterebilmek amacıyla ses dalgaları ile kullanılan renkli doppler ultrason pek çok hastalığın teşhisinde tercih edilmektedir. Genel anlamda bir görüntüleme testi olarak da bilinmektedir. Kan damarı ve kalp sorunlarının belirlenmesinde tercih edilse de farklı durumlara da bakılır. Periferik toplardamar ve atardamarlarda hareket eden kanın yönünü, hızını ve miktarını da göstermektedir.

Renkli Doppler Ultrason Nedir?

Ultrason görüntüleme tekniklerinden biri olmasıyla beraber kan akışını tespit edebilmek için tercih edilen renkli doppler iç organlardaki kan damarları, genital yapıları, kollar, bacaklar, kalp, tıkalı ya da daralmış arterler ya da kamp hastalarını etkileyen diğer sorunlar için de tercih edilmektedir. Yüksek frekanslı ses dalgaları ile kullanılır. Kan akışının damarlar üzerindeki etkisini gösterirken aynı zamanda damarlarda bir daralma var mı diye gösterir.

Renkli Doppler Ultrason Nasıl Çekilir?

Renkli doppler ultrason genel anlamda 30 dakika ila 60 dakika arasında sürmektedir. Bu işlemin daha öncesinde herhangi bir ön hazırlığa gerek yoktur. Hasta inceleme esnasında sırtüstü uzanmalıdır. Ultrason başlığı kontrol edilecek noktaya yerleştirilerek görüntüler alınmaktadır.

Renkli Doppler Ultrason Neden Yapılır?

Organların kanlanmasına değerlenmesine, vücuttaki tüm her yapılarının damarlarının incelenmesinde, tiroit bezinin kullanılmasında ve değerlendirilmesini renkli doppler ultrason sıklıkla tercih edilmektedir. Bebeklerin damarlarının değerlendirilebilmesi için de gebelik esnasında bu ultrason cihazı tercih edilebilir.

Renkli Doppler Ultrason Kaçıncı Haftada Yapılır?

Renkli doppler ultrason genel olarak gebeliğin 18. haftası ila 22. haftaları arasında yapılmaktadır. Bebekte oluşabilecek herhangi anomalilin önüne geçmek için tercih edilir. Bununla beraber gebeliğin risk oranı da incelenir.

Alerji Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Vücutta besinlerle ya da dışarıdan gelen etkenler de çeşitli reaksiyonlar meydana gelebilir. Bu reaksiyonların neden oluştuğunu tespit edebilmek için de alerji testi yapılmaktadır. Pek çok insanda reaksiyona sebep olmaya maddelere karşı da vücuttaki bağışıklık sisteminin tepkisi görülebilir. Bu anlamda tercih edilen bir işlemdir.

Alerji Teşhisi Nasıl Konur?

Alerjinin tam olarak tesisi yapılabilmesi adına belirli testlerin yapılması gerekmektedir. Şu an çok fazla alerji olduğu gibi test çeşitliliği de oldukça fazladır. Alerji tespiti için tercih edilen alerji testi çeşitleri için genel olarak yama testi, prick testi ve kan testi tercih edilmektedir.

Alerji İçin Hangi Tahliller Yapılır?

Alerji testleri için çok çeşitli tahlil ve testler yapılır. Bunlar genel olarak kişinin alerji tepkilerine göre değişmektedir. Reaksiyonlara göre alerji testi yapılmaktadır. Yama testi, kan testi, deri prick testi, intradermal cilt testi gibi tahliller yapılmaktadır.

Nifty Testi Nedir?

Çocuğun sağlıklı bir şekilde doğması adına çok çeşitli testler yapılabilmektedir. Sağlıklı bir yaşam için nifty testi de mutlaka yapılması gereken testler arasında yer alır. Bu test sayesinde Down sendromu, Patau sendromu ve Edwards sendromu tespiti kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Nifty Testi Nasıl Yapılır? Ne Zaman Uygulanır?

Gebeliğin farklı haftalarında farklı testler yapılmaktadır. Bununla beraber gebeliğin 8. haftasından sonra nifty testi sıklıkla tercih edilir. Ancak en iyi sonuç için onuncu haftadan sonra bu testi yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda test gebeliğin 24. haftasına kadar yapılabilmektedir.

Nifty Test Özellikleri Nelerdir?

Down sendromu ya da diğer belirli genetik anomaliler bebeğin de DNA’sında eksik ya da fazlalık bir genetik yapının olup olmadığını gösterir. Cerrahi işlem olmadan yapılan nifty testi de tamamen bunları test edebilmek için yapılır. Anneden kan alınarak uygulanır. Yani bebeğe herhangi bir zarar vermez.