Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk diasporasına dayanışma ve aktif rol çağrısı
Diyarbakır’daki kreş iddialarına Aile ve Sosyal Hizmetler'den açıklama
23.09.2025 - Salı 09:00
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Diyarbakır’daki özel bir kreşte şiddet iddialarıyla ilgili inceleme başlattığını duyurdu. Görevden alınan öğretmenlerle ilgili dava sürecine müdahil olunduğunu belirten Bakanlık, konuyu titizlikle takip ediyor.
ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Diyarbakır’da bir özel kreşte meydana geldiği iddia edilen şiddet görüntülerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.
Bakanlık, ALO 183 Şiddetle Mücadele Hattı’na gelen şikayet üzerine il müdürlüğünün ilgili kreş hakkında derhal inceleme başlattığını açıkladı.
Açıklamada, şiddet iddialarının çok yönlü araştırılması için Bakanlık tarafından bir muhakkik görevlendirildiği belirtildi.
İddia edilen şiddet olayına karışan öğretmenlerin, kreş yönetimi tarafından olay sonrası görevden alındığı ifade edilirken, devam eden dava sürecine müdahil olduğunu ve konuyu titizlikle takip ettiğini vurgulandı.

Hatırlanacağı gibi, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bir özel kreşte görevli öğretmenlerin, çocuklara kötü muamelede bulunduğu iddiası gündeme gelmiş, çocuklarının davranışlarındaki değişiklikleri fark eden veliler, güvenlik kameralarını inceleyerek şok edici görüntülere ulaşmıştı. Kameralara yansıyan diğer görüntülerde çocukların ağlarken alay edildiği, ‘düşünme köşesi’ adı verilen alana zorla gönderildiği, bir diğerine ise bağırarak şiddet uygulandığı kaydedilmişti.
Ticari Belgelerde Tahrifat ve Mürekkep Analizi Yöntemleri
Furky Sheeks Yeni Albümü Overload’un Video Klip Fragmanını Yayınladı
Fullfilmizlebox ile Online Film İzleme Deneyimini Yeniden Keşfet
“Şehit Aileleri Bu Milletin Emanetidir” – İbrahim Murat Gündüz’den Karate Federasyonu’na Anlamlı Tebrik
Furky Sheeks'in Yeni Albümü "Overload" ve Animasyon Klibi Fragmanı Yayın Takvimi Açıklandı
Casimon CEO’su Açıkladı: Markamızın İsmi Neden Benzersiz ve Karıştırılmamalı?