Normalleşme adımları cilt bakımına ayrılan zamanı azalttı
Sabit Gelirlilerin Alım Gücünü Koruyacak Tedbirler Gerekli
20.10.2022 - Perşembe 23:00
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, artan enflasyonun kamu görevlilerinin ve sabşt gelirlilerin alım gücünü düşürdüğünü söyleyerek, “Ortaya çıkan enflasyon oranları kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü gösteren bir mesajdır. Sabit gelirlileri koruyacak önlemler alınmalıdır” dedi.
Sabit gelirlilerin alım gücünü koruyacak tedbirler gerekli! Artan enflasyonun Memur-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşme’de elde ettiği kazanımları gölgelediğine dikkat çeken Yalçın, yüzde 2,98 olarak açıklanan Mayıs ayı ve yüzde 73,50 olarak açıklanan yıllık enflasyon oranının sabit gelirli kamu görevlilerini zorladığını ifade ederek, “Bu enflasyon oranları kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü gösteren bir mesajdır. Enflasyonist ortamlarda sabit gelirliyi korumanın yolu ekonomik istikrar ve düşük enflasyon ile birlikte eşel mobil sistemini devreye almaktan geçiyor. Bu sistemle birlikte sabit gelirli vatandaşların ekonomide oluşan dalgalanmadan korunması gereklidir. Bu tür ekonomik olaylarda bazı sermaye sahipleri servetine servet eklerken, sabit gelirli sürekli zayıflar. Bu sebeple, Memur-Sen olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi, ‘en iyi zam, düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır.’ Bizim temel arzumuz bunun gerçekleşmesidir” dedi.

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz
3600 ek gösterge konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile iki kez toplandıklarını ve 12 ayrı komisyon çalışmasıyla sahanın taleplerinin detaylandırıldığını belirten Yalçın, “Toplu sözleşme ile karar altına aldığımız 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesi konularının ilkinde aşama kaydettik. Bakanlık ile toplantılar düzenleyerek kamu görevlilerinin beklentilerini ve taleplerini aktardık. Çalışmanın dört meslek grubu üzerinden değil, tüm meslek gruplarını kapsaması gerektiğini paylaştık. Bakanlığın sunduğumuz teklifler çerçevesinde bir değerlendirme yapıp üçüncü bir toplantı ile kendi görüşlerini ifade etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Üçüncü toplantının yapılarak karşılıklı istişarelerle çalışmanın tamamlanması gerektiğinin altını çizen Yalçın, “Kamuda çalışan herkesi 3600 ek göstergeye çıkarmak mümkün olmayabilir. Ara formlarla ek gösterge sistemi yeniden düzenlenebilir. Bunun çözümü, ek göstergelerde yapılacak çalışmanın yanında tazminat yansıtma oranlarına dokunmaktır. Biz üçüncü toplantı gerçekleştiği takdirde bunları dile getireceğiz. Eğer konu, üçüncü toplantı gerçekleşmeden kamuoyu ile paylaşılırsa ortaya çıkacak olan duruma göre gerekli çalışmaları gerçekleştiririz. Bir talep makamı olarak bizler, üzerimizdeki sorumluluğun bilincindeyiz” dedi. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)
Kaynak: Eğitim Bir Sen
Ticari Belgelerde Tahrifat ve Mürekkep Analizi Yöntemleri
Furky Sheeks Yeni Albümü Overload’un Video Klip Fragmanını Yayınladı
Fullfilmizlebox ile Online Film İzleme Deneyimini Yeniden Keşfet
“Şehit Aileleri Bu Milletin Emanetidir” – İbrahim Murat Gündüz’den Karate Federasyonu’na Anlamlı Tebrik
Furky Sheeks'in Yeni Albümü "Overload" ve Animasyon Klibi Fragmanı Yayın Takvimi Açıklandı
Casimon CEO’su Açıkladı: Markamızın İsmi Neden Benzersiz ve Karıştırılmamalı?