Eskişehir’de Teknoloji Zirvesi Büyük İlgi Gördü

15.01.2025 - Çarşamba 18:08

Eskişehir, teknolojinin kalbinin attığı önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Anadolu Üniversitesi Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün süren Teknoloji Zirvesi, hem yerel hem de uluslararası teknoloji meraklılarını bir araya getirdi. Zirve, yapay zeka, blockchain, sürdürülebilir enerji çözümleri ve metaverse gibi güncel teknolojik konuların ele alındığı oturumlarla dikkat çekti.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü, teknolojinin toplumsal kalkınmada oynadığı role vurgu yaptı. “Bu tür etkinlikler, hem genç girişimcilere hem de sektördeki profesyonellere yeni bakış açıları kazandırıyor. Eskişehir’i bir teknoloji merkezi haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Etkinlikte Google, Microsoft ve yerli teknoloji firmalarından temsilciler, teknolojinin geleceğiyle ilgili sunumlar yaptı. Blockchain teknolojisinin tarımdan finansa kadar farklı sektörlerde nasıl kullanılabileceği üzerine bir panel yoğun ilgi gördü. Yapay zeka teknolojileri üzerine yapılan bir atölyede katılımcılar, kendi basit yapay zeka modellerini geliştirme fırsatı buldu.

Zirvenin en çok dikkat çeken bölümlerinden biri, genç girişimcilerin projelerini sergilediği “Start-Up Sahnesi” oldu. Yerli bir girişimcinin, yenilenebilir enerji çözümleri üzerine geliştirdiği akıllı şarj istasyonu projesi, yatırımcıların ilgisini çekti. Katılımcılardan biri olan yazılım mühendisi Elif Yıldız, “Bu tür etkinlikler, teknolojiyle ilgilenen herkes için bir ilham kaynağı oluyor. Yeni fikirler ve iş birlikleri için harika bir fırsat” diye konuştu.

Teknoloji Zirvesi’nin kapanışında, etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren projelere ödüller verildi. Organizasyonun sorumluları, bu zirvenin Eskişehir’in teknoloji ekosistemine büyük katkı sağladığını belirtti.

 

Yeni ve güncel Eskişehir'den haberler için Eskişehir Haber sitemizi takip edebilirsiniz.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.